Fórum - podle data
Bydlím na Praze 6 čtyřicet roků - je mi 70 let -
jako seniorka jsem ihned po odvysílání uvedeného pořadu zaslala 3 maily na všechny dostupné kontakty jako zájemce o bydlení (zakoupení bytu)ve Ville Charles- výsledek = 0 ! O seniory
určitě zájem nemají !
Dobrý večer,
se zpožděním si všímám "povyku" pod popiskem fotky. Uznávám, že je/byl původní popisek i jeho výklad poněkud "komplikovaný", proto jsem ho napřímil k jasnému zpravodajskému významu. Původní formulace o "podvratných živlech s transparentem" byla myšlena silně ironicky ve vztahu k oslavnému tónu libreta výstavy. Možná, že chyběly jen uvozovky kolem. Moc se to vyjádření nepovedlo, proto jsme ho opravil. Děkuju za pochopení.
Jirka Škvor, redakce webu
PS: domníváme se, že letošní výstava "P6 mění tvář", ani související besedy, neřeší otevřenou komunikaci radnice s veřejností.
pořad tv Nova, Na vlastní očí 19.12.12.. tak to si snad někdo dělá srandu? ing.Malotin? :( a za těch deset let! se bude jen kroutit hlavou a ukazovat prstem za sebe? a ríkat že si nic nepamatuji.. paní starostko? tak k čemu tam jste??
Obávám se, že to je jen začátek. Podle starých plánů měla výstavba pokračovat ještě dál. Průjezdnost je dostatečná.
Za vstup na soukromý pozemek nemůže majitel. CO tam kdo udělá, je jen jeho odpovědnost s vyjimkou, že někdo spadne do nějaké jámy nebo na něj spadne skleník.
Podl stavebního zákona má MČ právo odkoupit pozemek za úřední cenu, pokud je využitím zeleň/park. Že se o to nebude starat soukromý majitel je sice smutné, ale logické.
Tam to miluju, asi poslední krásná a nedotčená lokalita, hlavně na rozhraní "parku" a zástavby. Celkem jsem se divil, že to nějakýho vola nenapadlo dřív. Jestli to ale někdo privátní vlastní, tak asi nic než nové územní rozhodnutí žádat nebude. Co si budeme nalhávat, na park tam žije málo lidí a nic jiného než byty se tam nehodí, i když si dovedu představit, jaký masivní zrůdy se pokusí prosadit (na všech stranách nemá žádné oponenty ani nějaký limity v územním plánu). Škoda....
stavby mého dětství postupně mizí, ale tyto mezi ně opravu nepatří. Neříkám, že novostavby budou nějaký skvost, ale SLav. vila byla quaimodernistický hnus, na který rád zapomenu.
Nemám nic proti výstavbě na soukromých pozemcích, pokud se dohodnou se sousedy, ale k čemu je nám "zeleň", když je plná výkalů od psů, k čemu jsou nám parky pro děti, když se tam valí narkomani anebo pokoukávají pedofilové ? V Šárce zas každý týden nějakou znásilní a jednou za kvartál zabijou.
Zakonzervovat Evrospkou je nesmysl, který je dlouhodobě neudržitelný. Postupně se bude zastavovat i Šárka a všechny proluky jako se to už stalo na Smíchově. Dejvice byla dělnická čtvrť ale dělníci zde žádní už nežijí, stejně dopadla i Ořechovka, kde zas bohatí nebydlí, pouze tam investovali peníze a nechaly domy prázdné. Kancelářská budova není nic pěkného, ale kam jinám patří než do obytné čvtrti. Nebo vám přijde normální kvávakt něco o "zeleni" a ekologie a přitom každý den jezdit přes půl Prahy do špitálu ve Vinohradech, jak to zde někteří dělají ? Žijeme v roce 2012 a cesty zpět opravdu není.
Pokud vím, tak tyto plochy jsou určeny na výstavbu dlouhodobě. Každý by si měl sáhnout do svědomí, kde sám bydlí a jak muiselo být sousedům, když jim před očima rostla Evropská nebo panelák.
Vokovice žádné "cahrisma" dávno nemají, rozdělením E. třídou a napojením na Petřiny se z nich fakticky stala obyčejná vilová čtvrť s jedním náměstíčkem a úděsnou vodní nádrží a úděsnou plovárnou.
Jsem proti stavění tunelů, výjezů atp. jak se to stalo na Břevnově, i když starý Břevnov dostal smrtelnou bytovou ránu dávno předtím, ale úpár zastávek busů mě opravu nechává klidným.
Nesouhlasím s výstavbou nové čtvrti v Liboci, kde má bydlet cca. 15000obyv. Tato lokalita bude komplikovaně dopravně obslužná a budou nutné investice do tramvajových koridorů, nových příjezdových cest. To vše zhorší životní prostředí okolních obyvatel (hluk, prach, výfukové plyny). Proč nebyl koridor metra A projektován tak, aby odvedl z této nové části města majoritu cestujících? Proč je vše řešeno na rychlo a provizorně tramvajovou dopravou?
Podivné je dále "zahušťování" zástavby na Vítězném náměstí budovami, které se do této oblasti nehodí a jsou plánovány na zelených místech, kterých v Praze ubývá. Dále trasa metra, která nahrává developerům viz. OC Bořislavka a neslouží přímo obyvatelům, neřeší dopravu na letiště, jak bylo slibováno. Je toto prostředí, které si sami tvoříme a nebo je tvořeno z venku bez toho, aniž bychom měli možnost volby?