Praha 6 ztrácí tvář

Line (Lední medvěd) očima architektů



zveřejněno: 2. ledna 2013
značky: Bubeneč | Kulaťák | veřejný prostor | Line - Lední medvěd

Na internetu běží pár týdnů nová doména chystané budovy PPF s názvem Line. Uvádí i kladná vyjádření architektů. Pro srovnání přinášíme i názory architektů s jiným úsudkem, těch, kteří na vyzvání radnice zpracovávali na jaře 2011 expertní posudek na všechny projekty ze skončené architektonické soutěže.

Před časem jsme pod titulkem Mediální massssáž upozornili na článek na severu novinky.cz, jehož autor (zr) použil způsob vyjádřování připomínající dobu minulou. Jak se ukazuje, text je téměř shodný s texty roztroušenými na nově zprovozněném webu viteznenamesti.cz, který představuje polyfunkční budovu PPF Line. Také text na webu obsahuje např. zavádějící vyjádření "oficiální soutěž České komory architektů" či jazykový nesmysl "nepřizpůsobivá situace", jak jsme v naší massssáži zmiňovali. Na novém webu budovy "Line" si můžete stáhnout celou prezentaci projektu přednesenou na podzimní výstavě P6 mění tvář, část prezentace s názory architektů je pod článkem.

Pod článkem dále naleznete k přečtení a prostudování posudky členů radniční expertní komise architektů. U nich by zvítězil projekt ateliéru CMC, v soutěži třetí. Podle uvedených dokumentů jsou nyní opraveny i texty v našich dřívějších článcích, kde je o radniční expertní komisi a jejím názoru zmínka a kde byl jako komisí doporučovaný označen chybně jiný projekt. Stalo se tak nedokonalým odposlechem z referátu radního Gebouského na pondělní skleňákové besedě (19. 11. 2012)  - došlo tak k záměně označení dvou architektonických ateliérů CMC (CMC architects) a CMA (Cigler Marani Architects). Za to se omlouváme.




Komentářů ve fóru: 3, přidat nový

Připojené dokumenty:

[duben 2011] Expertní komise k dostavbě Kulaťáku - závěrečná zpráva a celkové hodnocení  (soubor PDF, 2404 kB)
[duben 2011] Expertní komise k dostavbě Kulaťáku - přehled projektů  (soubor PDF, 8650 kB)
Expertní komise k dostavbě Kulaťáku - posudek doc. Ing. arch. Luboš Pata  (soubor PDF, 3740 kB)
Expertní komise k dostavbě Kulaťáku - posudek Ing. arch. Josef Pleskot  (soubor PDF, 1542 kB)
Expertní komise k dostavbě Kulaťáku - posudek doc. Ing. arch. Jan Mužík  (soubor PDF, 7305 kB)
Expertní komise k dostavbě Kulaťáku - posudek doc. Ing. arch. Zdeněk Lukeš  (soubor PDF, 2226 kB)
Expertní komise k dostavbě Kulaťáku - posudek Ing. arch. Petr Bílek  (soubor PDF, 1858 kB)
Expertní komise k dostavbě Kulaťáku - posudek doc. PhDr. Jiří Kotalík  (soubor PDF, 215 kB)
[duben 2011] Expertní komise k dostavbě Kulaťáku - kompletní dokument (posudky, obrazové přílohy, porota soutěže) duben 2011  (soubor PDF, 30437 kB)
[19. 11. 2012] Část prezentace PPF na výstavě P6 mění tvář - názor architektů na budovu Line  (soubor PDF, 1068 kB)
Zdroj: Vítězné náměstí - Polyfunkční budova „LINE“

Související odkazy:

Výsledky soutěže na dostavbu Kulaťáku na ČKA
ČKA je samosprávným profesním sdružením, které bylo jako subjekt veřejného práva zřízeno zákonem č 360/1992 Sb. o výkonu profese autorizovaných architektů, inženýrů a techniků činných ve výstavbě.
Stránka projektu LINE
Oficiální web společnosti Vítězné náměstí, a.s., která se snaží prosadit výstavbu Ledního medvěda
Stránky Zelených k výstavbě kolem Kulaťáku
Přehled připravovaných projektů přímo na Vítězném náměstí či v jeho blízkosti. Každý z investorů myslí především na svůj projekt, celkový urbanistický plán chybí.