Praha 6 ztrácí tvář

Fórum - podle data

15. září 2014 18.38 odpovědětRE: RE: RE: Nápady pro Kulaťák. S čím studenti přijdou? (Jitka Vesela)
Chcete opravdu Dejvice utopit v betonu???????????
Ale co vam asi rika zelen?
Dejvice a jeji vzdusnost - stromy - parky - tam se dalo krasne zit, ale to co mate v umyslu je katastrofa. Jako z horor-filmu.
Kdepak jste vyrustali Vy co to planujete???????????
Zizkov - Karlin nebo se chcete v Praze zvecnit???
30. dubna 2014 14.05 odpovědětRE: Nápady pro Kulaťák. S čím studenti přijdou? (j-z)
Jakožto rodilí „Dejvičan“, později student ČVUT, nyní již jen návštěvník trhů a příležitostný pejskař, s lítostí sleduji, jak se živý venkovní prostor stává prostorem betonovým. Engel/Neengel - ptá se někdo místních, co si vlastně přejí? Fajn, chybí mi kino, sámoška střední velikosti, ale víc mi budou chybět parky, kterými byla/je/a nebude? P6 proslavená.
Osobně vnímám zástavbu kuláťáku jedině jako kompromis - průčelí ze 3 stran (dejme tomu podkova) a za ním robustní zelený pás / park. Jen ne hmotu, která již přetížený uzel VN dodělá generovanou dopravou všeho druhu.
23. dubna 2014 22.12 odpovědětRE: RE: Nápady pro Kulaťák. S čím studenti přijdou? (Petr D)
Požadavek dořešení náměstí jako celku vidím také jako oprávněný! Geometricky ale navrhované staré-nové úplně nevychází, rozhodně to není "půl na půl". Englovo je 5/8, medvěd 1/8 a zbytek s tržištěm 2/8. No, spíš se vůle ke společnému řešení a celkovému pohledu na Kulaťák asi nenajde... :-(
23. dubna 2014 9.35 odpovědětRE: Nápady pro Kulaťák. S čím studenti přijdou? (Roman Krasnický)
Myslím, že z debat o ledním medvědovi a dostavbě kulaťáku uniká jeden podstatný moment. Dostavba by v každém případě měla být v jednom architektonickém stylu: a) kopie Engelova návrhu, čili žádná současná architektura. Je to asi nereálné, ale mělo by to logiku: kulaťák nebyl dostavěn proto, že byl odmítnuta Engelova architektura jako taková, ale z objektivních důvodů stojících mimo estetická kritéria (krize a nedostatek peněz, pak okupace atd.)
b) současná architektura, žádná napodobenina tehdejšího stylu. Z tohoto hlediska mi lední medvěd nevadí, ale pokud bude postaven, pak zbývající dostavba musí být ve stejném stylu. Celkově by pak náměstí nepůsobilo rušivě, byly by tam dva styly "půl na půl", které by se doplňovaly. Bohužel se obávám, že může dojít k nejhoršímu: lední medvěd + např. návrh oněch kostek se zelení na střeše. Pak bude náměstí působit jako slepenec.
23. dubna 2014 9.35 přidat komentář Nápady pro Kulaťák. S čím studenti přijdou? (článek)
Na poslední chvíli jsme zachytili přednášku Nápady pro Kulaťák. Byla předkrmem studentům Fakulty architektury ČVUT pro následný workshop. Co přitom navaří, uvidíme v květnu ve Skleňáku. Přinášíme několik obrázků z prezentace a pár postřehů. Na scéně byl samozřejmě také Lední medvěd.