Praha 6 ztrácí tvář

A je po volbách...



zveřejněno: 14. října 2014
značky: radnice | volby

Tak nám v Praze 6 skončila letitá modrá hegemonie ODS, podpořená oranžovou ČSSD. O volbách toho bylo napsáno všude už dost, tak jen přidejme stručný článeček dokumentující na našem webu běh událostí.

V naší iniciativě jsme toužebně očekávali změnu již před 4 lety, ale až nyní se konečně složení nové samosprávy poměrně značně přebarvilo. Dasavadní vládcové mají do kýžené poloviny hlasů hodně daleko, zaplní necelou čtvrtinu křesel; zasedací pořádek se výrazně změní. ODS dosud tvořila v zastupitelelských lavicích tichou poslušně hlasující většinu - jsme zvědavi, jak se teď rozpovídají ;-) Ačkoliv v ostatních částech Prahy většinou podlehli voliči zvláštnímu Babišovu kouzlu a jednoduchému volebnímu programu "bude líp", u nás zabodovala TOPka za výrazné podpory ředitelů gymnázií. Společně se Zelenými, STANem a KDU vznikla dostatečná síla k očekávané změně k lepšímu.

Nabízí se úvaha, zda je i nadále naše iniciativa sledující postupné "ztrácení tváře" Prahy 6 zapotřebí. Neuvažujeme, že bychom se i přes světlejší vyhlídky "rozpustili". Zbývá totiž zmapovat řadu průšvihů způsobených dosavadní státní správou i samosprávou. Neutuchající kritiku si zaslouží například choutky Lordshipu, definitivně nebyl pohřben ani Lední medvěd, hrozí nepřiměřená zástavba bývalého Strnadova zahradnictví s novým bezohledným silničním spojením Petřin a Evropské, i Blanka nám ze svých útrob vyplivne řadu problémů, stále ohrožen je Džbán a ukusována je i Šárka. A tak dále. Neuzavřená je situace kolem budoucnosti územního plánování v Praze, i nadále se budou objevovat přemrštěné developerské záměry přetěžující možnosti našeho životního prostoru. I když očekáváme, že z radnice začnou proudit informace o našem okolí poněkud otevřeněji a vstřícněji, i v čase příštím se vynasnažíme veškeré dění, Prahy 6 se dotýkající, bedlivě sledovat.




Komentářů ve fóru: 3, přidat nový