Praha 6 ztrácí tvář

Fórum - podle data

19. dubna 2010 15.08 odpovědětRE: Jak ztrácí tvář? (Adam)
Ty mestskej smrade. Co je na tom normalniho, ze se Praha meni v osvicenou betonovou dzungli? Je treba potlacit firmy, kt. mysli jen na svuj zisk a nemysli na obyvatele a prirodu...Napr. krasna pole jsou zastavovany logist.sklady, atd...Kaufland na Vypichu mohli postavit mensi...
16. února 2010 9.04 odpovědětRE: Jak ztrácí tvář? (Zdeňka)
Jsou zkrátka věci, které tržní mechanismus nevyřeší. Trh nenařídí developerům, aby k tisícovce nových bytů postavil taky školku, či třeba domov důchodců. Prostě proto, že na tom nevydělá. A na čem nevydělá to sám od sebe stavět nebude. Radnice musí hájit zcela jinou myšlenku, než princip trhu; princip udržitelného života. Nad čím dnes mávnete rukou, způsobí totiž velké komplikace budoucím generacím... Pokud na to nemyslí pražské radnice, je dobře, že za to myslí občané a občanská sdružení.
Na Praze 13 máme stejné problémy viz.: www.zeleneluziny.cz
Všem kolegům držím palce. Nedejte se!
20. ledna 2010 20.43 odpovědětRE: Jak ztrácí tvář? (Bc. Lukáš Novák)
stejně tak by se Vám mohlo argumentovat "jestli se vám dosavadní podoba nelíbí, odstěhujte se".
30. prosince 2009 10.49 odpovědětRE: Jak ztrácí tvář? (Mars)
Ztrácí tvář klidné čtvrti a získává tvář sídliště Jižní Město v sousedství dálnice. Jde o to, jak kdo tu tvář vnímá. Je mi jasné, že se paneláky a čtyřproudové komunikace leckomu líbí, ale domnívám se, že málokdo by chtěl mít takovouto komunikaci před oknem.
6. prosince 2009 18.59 odpovědětRE: Jak ztrácí tvář? (Anna Matoušková)
Praha 6 byla a je jednou z nejhezčích a nejoblíbenějších čtvrtí v Praze, zkuste se zamyslet nad tím proč. Také si prosím přečtěte otevřený dopis radě městské části na těchto stránkách, kde se jasně píše, že lidé z okruhu iniciativy vůbec nejsou proti normálnímu vývoji normálního města a už vůbec nechtějí nic zakonzervovat. Jen se spolu s mnoha dalšími domníváme, že moderní město lze budovat jinak, stačí se podívat například do Švýcarska nebo Švédska. Jestli jste chtěl naznačit ať mlčím a odstěhuju se jinam tak možná i na to stěhování dojde ale do té doby se hodlám vyjadřovat k věcem kolem sebe.
5. prosince 2009 19.15 odpovědětJak ztrácí tvář? (Dejvičák)
Vážené občanské "konsorcium" !

co je to za nesmysl ? Ztrácí tvář ? Všechno co píšete, neni přece žádná ztráta tváře, ale je to normální vývoj normálního města.To snad chcete všechno zakonzervovat v podobě, jako je dneska ? Praha se zkrátka vyvíjí, stavěj se nový baráky a nový byty, obchoďáky, silnice, to je přece úplně normální ! Lidi jsou spokojený, maj kde bydlet i nakupovat,a komu se to nelíbí, asi neni pro město rozenej - ať se odstěhuje jinam.