Praha 6 ztrácí tvář

Fórum - podle data

9. ledna 2012 13.36 odpovědětRE: RE: Kulaťák: silné znečištění v důsledku prašnosti a zplodin (zewa1)
Mám dojem, že nynější situace v Dejvicích je hrůzná a tragická.Rodiče na ul.JP žili od roku 1945, ale moje rodina před 6 lety ve stejném bytě už neunesla dopravní a ostatní související zátěže.
Kde je asi ta atraktivita a jedinečnost bydlení v Dejvicích vyjádřená výší nájemného, opravdu nevím.Ulici JP není možné ani přejít,nákupní možnosti zde jsou silně omezené, pokud nechci peníze nosit do asijských večerek.Jediným východiske pro nás bylo vyprodat všechen nemovitý majetek v rodině a koupit si byt v tzv. širším centru.Na metro mám teď stejne daleko jako jse měla na Dejvickou, tramvaj mi staví nedaleko a do supermarketu mám autem 2 minuty.Jsem šťastná, a kde že to bydlím , ve STRAŠNICÍCH.....
14. listopadu 2011 10.12 přidat komentář Kulaťák: silné znečištění v důsledku prašnosti a zplodin z ovzduší (článek)
Jako nadpis článku posloužila přesná citace z listopadového čísla Šestky - radnice tak pojmenovala stav ovzduší na Kulaťáku. Tyto vlivy způsobily na památníku černé mastné skvrny. Co způsobují nám?
14. listopadu 2011 9.58 odpovědětRE: Kulaťák: silné znečištění v důsledku prašnosti a zplodin z o (Mazáčová)
Ty kytičky, co jsou na obrázcích a další, které jsme tak nadšeně přičítali k dobru bývalému panu starostovi,nás přijdou pěkně draho. Ano,máme čisté ulice, parky,zmíněné kytičky,i třeba opravené školy. Za to se stává Praha 6 jedním obrovským dopravním uzlem. Až se v celé kráse / a navazujícím problému/ objeví oblast Prašného mostu, až bude třeba situaci řešit např. tunelem pod Hanspaulkou, až nám budou nad hlavou hřmít další a další letadla z nové ranveje, která bude o l,5 km blíž k nám, až se zjistí, že bývalým p. starostou utopené stamiliony v pochybné finanční instituci "někde" budou chybět /třeba na to čištění pomníku/ - co pak?