Praha 6 ztrácí tvář

Fórum - podle data

3. srpna 2011 22.52 odpovědětRE: RE: Zničí magistrát ve středu 3. srpna zelené plochy Strnado (Jan)
Ještě otázka, pane Nováku - argument s chybějící občanskou vybaveností je zajímavý. Mohl byste upřesnit co za "občanskou vybavenost" Vám v místě chybí a co z toho projekt řeší ? Chybí tu toho hodně, to ale neznamená že Změna Z2590to řeší.
Váš paušální argument si nějak pamatuji právě z dob kdy tu komunisté vládli. Tak nevím, nevím :)
3. srpna 2011 22.37 odpovědětRE: RE: Zničí magistrát ve středu 3. srpna zelené plochy Strnado (Jan)
Vážený pane Nováku,
dovedu si představit, že jsou lidé, kteří dají přednost šestipatrovým krabicím v jinak vilové a domkové čtvrti namísto velkého parku. Každý jsme holt jiný. Problém je ale v tom, že o tom MUSÍ být vedena debata s veřejností a že nelze připustit, aby nám radnice léta slibovala velký park a tajně přitom zařizovala převedení téže plochy ze zemědělského půdního fondu na zastavitelné pozemky.
Jestli si ale děláte naději, že v momentě, kdy dojde ke změně funkčního využití pozemků se začne stavět a zanedbaná plocha se přemění ve Vámi vysněné sterilní krabicové sídliště, pak jste na omylu.
Převedením pozemků na zastavitelné se tyto pozemky pouze několikanásobně zhodnotí a to je vše.
Stavět se tam potom bude někdy, až to bude výhodné. Za současné situace na trhu realit bude území chátrat ještě řadu let.
3. srpna 2011 19.23 odpovědětRE: RE: Zničí magistrát ve středu 3. srpna zelené plochy Strnado (Jan Prochazka)
Cela akce nesmeruje k tomu, aby na miste zustalo stavajici rumiste, ale k tomu, aby jeho development byl co nejcitlivejsi a nejvhodnejsi pro danou urbanistickou oblast. Jde o to, aby tam nepostavili predimenzovane domy s mimimem zelene a s nedostatecnou dopravni obsluznosti, ktera bude navadet desitky ci stovky aut do residencnich ctvrti.
3. srpna 2011 15.58 odpovědětRE: Zničí magistrát ve středu 3. srpna zelené plochy Strnadova z (Novák)
Dobrý den, nemyslím si, že zde uvedené okolnosti jsou pravdivé. Nicméně bydlím nedaleko dotčeného území a souhlasím s výstavbou , tak jak je v současné době navržena.
Zde je několik důvodů. Bojím se nechávat děti procházet v okolí devastovaného území a nemyslím, že by případn obnova parku, či zeleně zabránila pobývání bezdomovcům.
V okolí není žádná občanská vybavenost..

A nakonec malou poznámku. Nejvíce proti tomuto brojí bývalí komunisté. A to mně stačí.
Děkuji
1. srpna 2011 13.21 odpovědětRE: RE: Zničí magistrát ve středu 3. srpna zelené plochy Strnado (Anna Matoušková)
Dobrý den, děkujeme za vyjádření podpory našemu snažení,v tomto případě však mají smysl pouze podpisy na papírové archy, připomínky musíme uplatnit tedy podat na magistrátu nejpozději 3.8.
1. srpna 2011 11.27 odpovědětRE: Zničí magistrát ve středu 3. srpna zelené plochy Strnadova z (Pavel Pudlak)
U nas ve Starych Vokovicich je situace podobna: zelene plochy mezi zastavbou nedavno presli do soukromych rukou a stejne tak i kus Sarky na okraji Vokovic uz neni prirodni park ale soukromy pozemek.
1. srpna 2011 10.01 odpovědětRE: Zničí magistrát ve středu 3. srpna zelené plochy Strnadova z (Kateřina Amiourová)
Nemám okruh lidí, ktří by mohli podepsiovat archy, ale je mi líto, že nemohu podepsat elektronickou petici zde - už pro to, že se mi často stává, že nemám ani na kartridge k tisku.
31. července 2011 20.46 přidat komentář Zničí magistrát ve středu 3. srpna zelené plochy Strnadova zahradnictví? Podepište petici! (článek)
Praha sice chystá nový územní plán (ÚP), ale zcela mimo běží tzv. "celoměstsky významné změny ÚP". Ve středu 3. srpna od 9 hodin proběhne poslední fáze tohoto pochybného projednávání.
31. července 2011 20.45 odpovědětRE: Zničí magistrát ve středu 3. srpna zelené plochy Strnadova z (Josef Filip)
Dalším "želízkem v ohni" je pak změna Z2500/00 - plánovaná výstavbe Multifunkčního operačního střediska Malovanka na místě u křižovatky Malovanka, kde má být zeleň. Informace o námitce a kde ji podepsat najdete na www.sppzo.cz

Držím palce posledním zbytkům zeleně v okolí našich obydlí.