Praha 6 ztrácí tvář

Hlavně, že se staví! (Naše malá hádanka: poznáte lokalitu?)

Deník Metro, 22. dubna 2013

zveřejněno: 23. dubna 2013
značky: Vokovice | zeleň | životní prostředí

V deníku Metro se občas mihnou zajímavé sloupky. Jejich pravidelný pisatel Mardoša je ve sloupku "Hlavně, že se staví!" velice nadšen: Kdo by se nekoukal z okna rád na autobusy, jak se obrací. A naše hádanka zní: Poznáte z textu, o jakou lokalitu se jedná?

HLAVNĚ, ŽE SE STAVÍ!

Probudily nás motorové pily. Aha, jarní prořezávání stromků, řekl jsem si a převalil se na druhý bok. Člověk se ale může snadno seknout, když pálí takhle od boku. Jarní prořezávání stromů bylo totiž tak důkladné, že kromě větví prořezávali i kmeny. Jinými slovy, káceli celé stromy. Ty, které tu před padesáti lety vysázeli předchozí nájemníci. Ptáčci opustili hnízda, jen straky z borovice se dokázaly zorientovat a přesídlily na břízu, která zůstala ušetřena.

Jak se ukázalo, nejednalo se vůbec o kácení zbytečné! Budeme tu mít autobusové obratiště! Z toho jsme samozřejmě už teď nadšení, protože kdo by se nekoukal z okna rád na autobusy, jak se obrací. Jen mi není jasné, proč se má stavět tady, když o křižovatku níž jedno ne moc využívané obratiště už je. A to vůbec nemluvím o tom, že administrativní budova před naším domem (která tu sice původně stát neměla, ale nakonec přeci jen dostala zelenou) stojí na... bývalém autobusovém obratišti! Že je dle mého laického pohledu z poloviny nevyužitá, a že o dvě zastávky dál stojí další, o pár let starší budova plná prázdných kanceláří, už je jen taková perlička.

Jak říkám, já tomu vůbec nerozumím, nebudu přeci dávat na ošklivé pomluvy, že někdo potřebuje stavět, přihraje pár cihliček úředníčkovi, který poklepe na základní kámen a oba jsou pak na tom dobře. Ale kdyby na těch řečech něco bylo, měl bych i tak řešení: Stavbychtivec ať dá almužnu úředníkovi, ten ať mu dá velkou městskou zakázku, ale ať už pak nic nestaví! Jako by se stalo! Obecnou kasu to vyjde nastejno, ale alespoň se tu bude lépe dýchat. Takhle tady přežijí jenom straky.




Přidat do fóra komentář ke článku

Připojené dokumenty:

Sloupek Mardoši "Hlavně, že se staví" na str. 15 deníku Metro z 22. 4. 2013  (soubor PDF, 439 kB)
Zdroj: Deník Metro 22. 4. 2013

Související odkazy:

Deník Metro 22. 4. 2013
Deník Metro 22. 4. 2013